Premávku v regióne Šariša dnes ráno skomplikovala poľadovica

06.02.2011 Stropkov

Svidník/Stropkov 6.februára (TASR) – Dopravnú situáciu na cestách v okresoch Svidník, Stropkov, Bardejov, ale a v niektorých ďalších úsekoch v regióne Šariša, dnes ráno skomplikovala poľadovica.
Polícia upozornila vodičov, aby zvýšili opatrnosť a prispôsobili jazdu stavu vozovky.
Pracovníčka dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Svidník Anna Denisová pre TASR uviedla, že v teréne sú všetky sypače, ktoré upravujú cesty.
\"Poľadovica sa na cestách začala vytvárať v ranných hodinách, kedy sme v regióne zaznamenali mrznúce mrholenie. Situácia sa postupne zlepšuje, momentálne sú cesty 1. a 2. triedy po chemickom posype mokré a zjazdné, pokračujeme na komunikáciách 3. triedy, \" dodala Denisová.
Od rána sú v teréne aj sypače na cestách v Bardejovskom okrese. Podľa oblastného dispečingu sú už cesty 1. a 2. triedy zjazdné, v dôsledku rozpúšťania ľadu sa však môže vytvárať kašovitá vrstva, vozidlá teraz prechádzajú komunikácie 3. triedy.
V dôsledku zľadovatených ciest došlo dnes krátko po 06.00 h v okrese Svidník k dvom dopravným nehodám, pri ktorých zasahovali hasiči. Ako uviedla Anna Hudáková z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, v týchto prípadoch vozidlá zišli z vozovky, nemali však hlásené zranenia. Momentálne hasiči zasahujú pri dopravnej nehode pri obci Kračúnovce.
Polícia informovala, že k nehode nákladného auta došlo ráno aj medzi obcami Široké a Víťaz, okres Prešov, kde vozidlo zišlo z cesty, k zraneniam osôb nedošlo. Polícia rovnako upozorňuje vodičov na poruchu svetelnej signalizácie na železničných priecestiach Kežmarok - Mlynčeky a Kežmarok- Spišská Belá, kde stále svieti červená. Na odstránení poruchy sa pracuje.
 

Vyberte región